ویکیو ، سرویس جستجو در اینترنتکد لوگوهای سه گوشه
ویکیو ، سرویس جستجو در اینترنتکد لوگوهای سه گوشه
لژيونرهايي كه طعم قهرماني را چشيدند
تاريخ : سه شنبه 23 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : آرتمیس
هنوز يادمان نرفته كه علي دايي چطور با افسوس از كنار جام معتبر ليگ قهرمانان اروپا گذشت. 13 سال پيش بود. فينال فصل 99ـ 1998 اروپا. انعكاس دفورمه شده چهره ستاره آن روزهاي فوتبال ايران در جام نقره‌اي و مقعر ليگ قهرمانان اروپا، لحظاتي پس از آن شگفتي بزرگي كه منچستريونايتدي‌ها در ورزشگاه نيوكمپ بارسلون رقم زدند، براي فوتبالدوستان ايراني هم يك افسوس بزرگ بود. دايي مي‌توانست نخستين بازيكن آسيايي تاريخ لقب بگيرد كه همراه با تيمش قهرمان ليگ قهرمانان اروپا شده است، اما در كمتر از سه دقيقه پيروزي يك بر صفر آنها رنگ باخت تا گل‌هاي دقايق 91 و 94 تدي شرينگهام و اولگنار سولشيائر، به كابوس چند هفته‌اي براي دايي و ديگر بازيكنان بايرن مونيخ تبديل شود.

 

حضور دايي در فوتبال اروپا به يك فصل بازي در آرمينيا بيله فلد، يك فصل بازي در بايرن مونيخ و سه فصل بازي در هرتابرلين آلمان خلاصه مي‌شود. او يك سال قبل از اين‌كه به بوندس‌ليگا برود در ليگ قطر براي تيم السد بازي كرد و پس از پايان حضورش در فوتبال آلمان هم براي يك فصل بازي در الشباب امارات را تجربه كرد، اما درخشان‌ترين روزها براي دايي همان يك سالي بود كه او پيراهن شماره 24 بايرن را بر تن داشت. او در حضور مهاجماني چون كارستن يانكر، الكساندر زيكلر و روكه سانتا كروز، 32 بار در تركيب باواريايي‌ها به ميدان رفت و همراه با اين تيم قهرمان بوندس‌ليگا شد. دايي چند ماه قبل از آن در جام پيش فصل فوتبال آلمان هم همراه با بايرن مونيخ قهرمان شد تا اين دو موفقيت بزرگ‌ترين يادگارهاي او از بازي در اروپا باشد.

فاتح بوندس‌ليگاي 2

كريم باقري يكي از سه بازيكني است كه موج اول حضور لژيونرهاي فوتبال ايران در اروپا را تشكيل داد. او ‌ همراه علي دايي و خداداد عزيزي به آلمان رفت و طي سال‌هاي 1997 تا 2000، در سه فصل بازي در بوندس‌ليگاي يك و دو، براي تيم آرمينيا بيله‌فلد بازي كرد.‌ سال‌هاي اول و سوم حضور باقري در فوتبال آلمان، در بوندس‌ليگاي يك بازي كرد اما تنها جامش را در سال دوم، زماني كه همراه با آرمينيا قهرمان بوندس‌ليگاي دو شد به دست آورد. باقري در آن فصل با 25 بازي نقش زيادي در بازگشت دوباره تيمش به بوندس‌ليگاي يك ايفا كرد. ‌او بعد از جدايي از آرمينيا براي يك فصل به تيم السد قطر پيوست و پس از آن در يك دوره كوتاه به عضويت تيم چارلتون انگليس درآمد تا اولين لژيونر انگليسي فوتبال ايران لقب بگيرد. البته باقري فقط يك نيمه براي چارلتون بازي كرد. باقري پس از اين تجربه ناموفق دوباره به السد قطر برگشت و همراه با اين تيم در سال 2001 قهرمان ليگ باشگاهي عرب شد. السد با پيروزي بر نماينده الجزاير، اولين تيم قطري لقب گرفت كه در اين جام قهرمان شده است.

سه‌گانه مهدوي‌كيا

بدون شك مهدي مهدوي‌كيا باثبات‌ترين لژيونر تاريخ فوتبال ايران است. او 12 سال متوالي در بوندس‌ليگا بازي كرد و در اين مدت پيراهن سه تيم باشگاهي بوخوم، هامبورگ و اينتراخت فرانكفورت را پوشيد. ‌در اين ميان بازي‌هاي درخشان مهدي، هنوز هم از ياد هواداران پرشمار هامبورگ نرفته است. او كه در دوران اوجش لقب موشك را يدك مي‌كشيد، طي 12 فصل حضور در بوندس‌ليگا در 275 بازي به ميدان رفت، اما فقط دو بار موفق شد جام قهرماني را بالاي سر ببرد.‌ اولين قهرماني مهدوي‌كيا در هامبورگ‌ سال 2003 بود كه اين تيم فاتح جام حذفي شد. اين قهرماني از آن جهت براي هواداران هامبورگ اهميت داشت كه از آخرين قهرماني آنها تا آن سال حدود 16 سال مي‌گذشت. مهدي در آن فصل بازي‌هاي درخشاني براي هامبورگ انجام داد كه يكي از آنها همان ديدار فينال بود. او 90 دقيقه در تركيب تيمش به ميدان رفت و در پيروزي 4 بر 2 هامبورگ مقابل بورسيا دورتموند نقش بسزايي ايفا كرد.

دو سال بعد از آن نوبت به بردن يك جام اروپايي رسيد. مهدوي‌كيا باز هم يكي از اركان اصلي هامبورگ در فصل 2005 ـ 2004 بود و توانست با اين تيم فاتح جام اينترتوتو شود. 22 سال از آخرين قهرماني هامبورگ در يك جام اروپايي مي‌گذشت كه اين تيم با لژيونر ايراني‌اش فاتح اينترتوتو شد. البته قهرماني قبلي هامبورگ در فصل 1983 ـ 1982 جام باشگاه‌هاي اروپا بود، اما قهرماني سال 2005 كمك كرد تا يك‌بار ديگر نام هامبورگ در فوتبال اروپا زنده شود. هامبورگ در آن فصل با پيروزي بر والنسيا جواز حضور در ليگ قهرمانان اروپا را به دست آورد. اين تيم در سال 2007 هم قهرمان اينترتوتو شد تا موفقيتي ديگر در كارنامه مهدوي‌كيا به ثبت برسد. مهدي اين موفقيت را در آخرين سال حضورش در هامبورگ به دست آورد.

2 قهرماني در يك فصل

بعد از مهدي مهدوي‌كيا، وحيد هاشميان پرتداوم‌ترين لژيونر تاريخ فوتبال ايران است. وحيد يك سال بعد از مهدوي‌كيا، در سال 1999 به بوندس‌ليگا رفت و همزمان با مهدي در سال 2010 به پرونده حضور خود در فوتبال اروپا خاتمه داد. در اين 11 سال، هاشميان پيراهن چهار تيم هامبورگ، بوخوم، بايرن مونيخ و هانوفر را پوشيد و جمعا 254 بار در بوندس‌ليگا بازي كرد. هليكوپتر فوتبال ايران كه در آلمان هم به همين نام شهره بود در اين سال‌ها 54 بار براي تيم‌هايش گلزني كرد تا بهترين لژيونر ـ گلزن فوتبال ايران در اروپا باشد. حاصل اين حضور پرفراز و نشيب و البته مداوم، دو قهرماني او در بوندس‌ليگا و جام حذفي آلمان بود؛ افتخاراتي كه همراه با بايرن مونيخ و در يك سال به دست آمد. وحيد هاشميان در فصل 2005ـ2004، جمعا 13 بار با پيراهن بايرن بازي كرد و تنها يك گل زد، اما در همين فصل اين شانس را داشت كه در كنار ديگر بازيكنان بايرن دوبار جشن قهرماني بگيرد.

كريمي، پرافتخارتر از بقيه

حضور علي كريمي در فوتبال اروپا، شايد از بسياري لژيونرهايي مطرح فوتبال ايران كوتاه‌تر باشد، اما افتخارات او بيشتر از همه آنهايي است كه به فوتبال اروپا رفته‌اند. كريمي بعد از چهار فصل بازي در الاهلي امارات، در فصل 2006 ـ 2005 به عضويت بايرن مونيخ درآمد و با بازي‌هاي چشمنوازش خيلي زود به شماره هشت تاثيرگذار بايرن در بوندس‌ليگا تبديل شد. كريمي در همان اولين سال حضورش در مونيخ 25 بار با پيراهن اين تيم بازي كرد تا قراردادش به صورت خودكار براي يك فصل ديگر تمديد شود. كريمي در همان فصل، قهرماني در بوندس‌ليگا و جام حذفي آلمان را تجربه كرد؛ يعني همان افتخاراتي كه يك‌سال قبل از آن وحيد هاشميان با بايرن به دست آورده بود.

افتخارات كريمي در فوتبال اروپا به همين دو جام خلاصه نمي‌شود. او شش سال بعد از آن يك بار ديگر طعم قهرماني در جام حذفي آلمان را چشيد و اين‌بار با پيراهن شالكه فاتح جام حذفي شد. كريمي كه به عنوان خريد زمستاني به شالكه رفته بود فقط يك بار براي اين تيم بازي كرد، اما همراه با ديگر بازيكنان اين تيم در جشن قهرماني جام حذفي شركت كرد. ‌كريمي سواي اين افتخارات، در ميان لژيونرهاي عربي فوتبال ايران هم يكي از پرافتخارترين‌هاست. دوبار قهرماني با الاهلي در جام حذفي امارات (2002 و 2004) و يك قهرماني با الاهلي در ليگ امارات (2003) و كسب عنوان آقاي گلي ليگ امارات از جمله عناوين اين بازيكن تكنيكي در اين سال‌ها بوده است.

قهرماني در اتريش

يكي ديگر از لژيونرهايي كه طعم قهرماني در فوتبال اروپا را چشيده، مهرداد ميناوند است. ميناوند البته به دليل بازي در ليگ اتريش، همچون لژيونرهاي آلماني يك دهه پيش فوتبال ايران سر زبان‌ها نبود، اما او هم با درخشش در جام‌جهاني 1998 مورد توجه تيم اشتروم گراتس اتريش قرار گرفت و به عضويت اين تيم درآمد. ميناوند طي سه فصل بازي در ليگ اتريش 67 بار با پيراهن اشتروم بازي كرد كه حاصل آن دو قهرماني در ليگ اتريش (1998 و 1999)، يك قهرماني در جام حذفي اتريش (1999) و يك قهرماني در سوپركاپ (1999) بود. ميناوند يك فصل هم در شارلواي بلژيك بازي كرد، اما‌ ديگر خبري از قهرماني نبود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







ابزار های مفید وبلاگ نویسان